Как да устоите на постоянното хапване в офиса?

Голяма част от хората/да не кажем всички/, са се сблъсквали с този проблем. В офиса винаги има нещо за хапване и почти винаги е нещо нездравословно. Да не споменаваме всички рождени и имени дни, когато офиса е отрупан от всевъзможни сладки, торти, понички, баници и какво ли още не. Доста често е много трудно да устоиш и си опитваш по нещичко или по много.

Как всъщност да се дистанцираме и да не се влияем от това, че всички хапват, та защо и ние да не хапнем.


Ето няколко полезни съвета, които поне на мен ми помагат да не се изкушавам.
1. Помислете какво всъщност ще изядете. Не мислете за тортата като за супер вкусно изкушение, а като продукт, който съдържа вредни съставки за вашето тяло. Това важи и за всички пакетирани сладки, чипсове, газирани напитки. Замислете се колко много захар има в масовите шоколади, бисквити, понички и т.н. Да не говорим за всички т.н „Е-та“ и куп други изкуствени вещества, изключително вредни за нас. Всички сте виждали снимката на един от най-популярните течни шоколади и какво всъщност се крие зад уникалния му вкус.


2. Винаги имайте плод в офиса, който да потуши глада и да засити желанието за сладко. Всички сезони предлагат богат избор от вкусни плодове, на които може да се наслаждавате всеки ден. Ягоди, череши, грозде, киви са само малка част от страхотните наслади, които ни предлага природата. Тях може да хапвате с чиста съвест.


3. Дайте добър пример като почерпите с нещо здравословно, когато имате повод. Заместете тортата с домашен сладкиш без захар и брашно. Вместо пакетирани бисквити, бонбони и соленки, можете да донесете красива и цветна кошница с плодове- сигурна съм , че няма да остане незабелязана. Всички обичат плодове, но сякаш всички останали лакомства, които постоянно ни рекламират и показват отвсякъде изместват фокуса от тях. Пробвайте и повярвайте и други колеги ще последват примера ви.


5. Закусвайте вкъщи, така ще сити, когато отидете в офиса и там има почерпка. Остава само малко воля и ще устоите на изкушението.
4. Ако все пак решите да хапнете нещо сладко или парче баница, то се постарайте да е в ден, в който сте или ще тренирате. Така няма да ви е много гузно, а и ще изразходите повече енергия.

 

 

Вашият коментар

Scroll to top